мултимедии за коли

Какви са най-добрите мултимедийни системи за автомобили?

В съвременните автомобили, наличието на мултифункционални контролно-развлекателни електрически системи се е превърнало в стандарт. Функционалността им е различна и тя е интегрирана в самите мултимедии за коли. Какво представляват, тяхната функционалност и отделни видове? Споделят от онлайн магазин 4sales.

Какво представлява мултимедията за коли?

Обща апаратура, съчетаваща отделни компоненти за възпроизвеждане и предаване на звук и картина. В основата стои компютърна конфигурация, която обработва и възпроизвежда постъпващата информация чрез допълнителни интегрирани интерфейси. Последните могат да са високоговорители, сензорни екрани, аудио усилватели, блутут и WiFi ресивъри. Управлението им се извършва както с докосване, чрез чувствителния на допир екран, така и гласово.

Със специален софтуер или OS, в съвременните мултимедии за коли е интегрирано управлението и на други екстри, като климатика, осветлението и т.н.

Какви функции за контрол и забавление има?

Съвременните мултимедии за коли имат способността да:

  • възпроизвеждат аудио и видео файлове от различни източници, като мултимедийни плейъри, смартфони, таблети, чрез USB порт или по безжичен път с Bluetooth;
  • осигуряват навигация, посредством система за обновяване на картите и изваждане на инструкции за упътване към желаната дестинация;
  • получаване на интернет достъп, чрез вграден Wi-Fi или мобилни данни. Позволява достъп до социалните медии, информационните и развлекателни сайтове и други интернет ресурси;
  • допълнителен контрол на климатика, осветлението, камерите за задно виждане и останалата предвидена функционалност.

Кои са отделните видове и с какво се отличават?

Съвременните мултимедии за автомобили могат да са интегрирани и универсални. Първите са тези, които са фабрично инсталирани в превозното средство. С покупката на колата получавате и подходящата за нея аудио-видео система. Вторите са тези, които се предлагат на пазара и подлежат на допълнителна инсталация при желание на водача.

Кои са сред най-добрите на пазара?

Съвременните качествени мултимедии са под управлението на Android операционната система или друга, позволяваща интегрирането на мобилните и мултимедийни канали. От един интерфейс се управлява музиката, съобщенията, гласовите команди, навигацията, интернет достъпът и т.н.

Ако избирате универсални решения, знайте, че са съвместими не с всички модели автомобили. Важно е, преди покупка да проучите съвместимостта с вашия модел и марка МПС. Според 4sales, пазаруването от онлайн магазин за техника може да позволи покупката на по-евтини цени, поради по-големите отстъпки, които се правят.