Бензинови помпи

Каква бензинова помпа да си купя

Авточасти

Горивната система при бензиновите двигатели е сложно устроена, поддържащите я елементи трябва да бъдат редовно инспектирани, а при необходимост и подменяни. Помпата е основен елемент, без който работата на горивната система би била невъзможна. Той има за цел да достави гориво до инжекторите, като според типа на задвижването, съществуват електрически и механични помпи. 

Когато е дошло времето тази авточаст да бъде подменена с нова, е от витално значение да направим възможно най-правилен избор. По този начин си гарантираме нейната безупречна работа и принос за цялостната горивна система на автомобила. 

Каква бензинова помпа да си купя

Предложения за Бензинови помпи има най-различни. Чисто нови, втора употреба, за отделните модели коли, на разнообразни цени – избор определено има, като той не е и никак малък. За да го извършите по правилен начин, вземете предвид някои основни параметри:

 • Модела кола;
 • Марката и годината на производство;
 • Модификацията.

Прегледайте резултатите от Вашето търсене и сведете избора си до минимум. Така по-лесно ще решите каква точно част да купите. Втора ръка решенията са отличен вариант за онези, които търсят бюджетно, но и качествено изпълнение. Онлайн магазин Карко ще Ви изненада с точно такива авточасти.

Как се сменя

Преди да пристъпите към смяна на бензиновата помпа в резервоар или друга, се уверете, че някои определени обстоятелства са налице:

 • Трудно запалване на бензиновия мотор в сутрешните часове;
 • Необичаен звук, който идва от задната седалка;
 • Изминати са 200 000 км.

След като всичко това е категоричен факт, то Вие спокойно можете да преминете към покупка и монтаж на бензинова помпа. Нейното монтиране е добре да се състои в оторизиран сервиз за ремонт на автомобили, за да бъдат изпълнени стъпките правилно:

 • Изваждане на конектора;
 • Разхлабване на скобите при маркучите;
 • Демонтаж на старата част;
 • Смяна на гумените уплътнения;
 • Монтаж на новата част.

Доста от водачите притежават завидни технически умения, които им помагат да се справят отлично с всеки един малък до среден по сложност ремонт по колата. Но ако не сте изобщо сигурни в нивото си на компетентност, по-добре се обърнете към опитен монтьор, който да се намеси в подходящия момент и по подходящ начин.

Как се проверява

Ако изпитвате затруднения със стартирането на двигателя, е добре да измерите налягането в бензиновата помпа. По този начин ще добиете представа дали не е дошло времето да се заемете с нейната смяна. Използвайте манометър, за да отчетете атмосферите при запалване, при работа на празен ход, също както и при подаване на газ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *